Icoon van Holysloot

Wanneer we door de weilanden naar huis rijden, is Het Witte Kerkje één van de eerste herkenningspunten, die we van ons dorp zien. Het kerkje staat dan ook op de hoogste plek van Holysloot en is daardoor heel kenmerkend voor het silhouet van het dorp.

Op dit moment doet Het Witte Kerkje elke zondagochtend dienst als kerk voor de Protestantse Gemeente Ransdorp-Holysloot, wordt er af en toe getrouwd en vergaderd, is het zondagmiddag open voor publiek en worden er onder de noemer ‘Kunst in de Kerk’ regelmatig evenementen georganiseerd. Daarnaast is het gebouw te huur als passende entourage voor activiteiten waarin ‘verbinding’ en/of ‘schoonheid’ het uitgangspunt zijn.

Het Witte Kerkje is beeldbepalend voor Holysloot en eigenlijk ons handelsmerk, mede daarom willen wij het gebouw graag voor de toekomst bewaren en zijn de opbrengsten van de verhuur vanzelfsprekend bestemd voor het onderhoud.

Kom zelf vieren, exposeren, delen, gedenken, of …

Het Witte Kerkje wordt dus al voor verschillende doeleinden gebruikt. Wij denken echter dat dit prachtige gebouwtje veel intensiever gebruikt mag en kan worden door de bewoners van Holysloot zelf. Dat het kerkje door haar charmes de mogelijkheden in zich heeft om het kloppend hart van ons dorp te worden; een gebouw voor alle Holysloters.

Heb je dus iets met vrienden en/of familie te vieren, wil je iets presenteren, wil je iets voor het dorp organiseren, of heb je een andere activiteit, waarvoor je een mooie locatie zoekt, denk dan eens aan ons eigen kerkje. We hanteren hiervoor veelal een dorpsgenoten prijs. Wil je meer informatie, stuur een mailtje aan:
wittekerkje@holysloot.nl of bel
Peter Hans Mastboom – 0655701275

We denken graag met je mee!