Kunst in de kerk2018-07-25T13:32:43+00:00

logo_kindek_klein

Met enige regelmaat vinden in het Witte Kerkje tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, lezingen, e.t.c plaats.
Het Witte Kerkje heeft een prachtige akoestiek, beschikt over een eigen orgel en piano en biedt ruimte aan max. 75 bezoekers.
De Stichting Kunst in de Kerk weet iedere keer weer inspirerende en verrassende mensen uit te nodigen om hun ‘kunsten’ te laten zien en horen.

Door u in te schrijven voor de Nieuwsbrief (zie formulier op deze pagina) wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de aanstaande evenementen.

Agenda:

In 2018 biedt het Witte Kerkje in Holysloot (Amsterdam Noord) een serie van acht concerten met singer-songwriters en semi-akoestische optredens van upcoming- en artiesten met faam.

Elke derde zondagmiddag van de maand, spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging.

Programmeurs Abel de Lange (muzikant / dj) en Irene Postma (Waterland Projecten) hebben een neus om talent te spotten. Eerder stonden gerenommeerde namen als Cato van Dijck (My Baby), Jeroen Zijlstra en Ernst Jansz al op het programma.

Het programma wordt gepresenteerd door muzikant/radiomaker Abel de Lange die ook bij ieder concert op zijn pick-up plaatjes vooraf en in de pauze draait.

Witte Kerkje
Dorpsstraat 30 Holysloot, 1028 BE Amsterdam

Aanvang 15.00 uur

Entree 10 euro (inclusief koffie, thee en koekjes) – kinderen tot 12 jaar gratis entree

Tickets voor de concerten zijn te koop via https://www.cangotickets.com/waterlandprojecten/  (exclusief 1,50 per bestelling, dus bij 2 kaarten slechts 0,75 per ticket)
Per concert zijn er 75 kaarten beschikbaar, vooraf online je kaarten kopen is aan te raden!

Volg ons op https://www.facebook.com/HolyslootKunstindeKerk/ voor het laatste nieuws en abonneer je op de nieuwsbrief voor de maandelijkse agenda mail

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst). www.afk.nl

Programma

Zondag 15 april 2018

UITVERKOCHT! Barrelhouse (acoustic concert)

Barrelhouse bestaat al meer dan 40 jaar! In ‘74 vond het eerste optreden plaats en kwam de eerste elpee uit. Dat was een bluesy album. Blues bestond toen al meer dan 75 jaar en is sinds het ontstaan natuurlijk veranderd. Maar de essentie van blues is hetzelfde gebleven.
Barrelhouse is zich in de loop der jaren continu blijven ontwikkelen. Veel verschillende invloeden zijn er in het bandgeluid te horen. Maar het wezen van Barrelhouse is hetzelfde gebleven: bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend in de up tempo nummers. De bezetting is onveranderd gebleven, met aan het hoofd Tineke Schoemaker met de mooiste en meest intrigerende blues-stem van Nederland. Na al die jaren is Barrelhouse zowel live als op de plaat nog steeds een band van topklasse.

Line-up:
Tineke Schoemaker – vocals
Johnny LaPorte – guitar
Han van Dam – piano
Guus LaPorte – guitar
Bob Dros – drums
Jan Willem Sligting – bass, accordeon, doublebass

http://www.barrelhouse.nl

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=bnEuHNKQIgQ

Zondag 27 mei 2018

Under The Surface

Under The Surface is een uniek trio van drie muzikanten uit verschillende generaties die elkaar hebben gevonden in een gemeenschappelijke drang om te zoeken naar ruimte en stilte door improvisatie. Drummer Joost Lijbaart (behoort tot de top van de Nederlandse jazzscène, bekend om zijn werk met Yuri Honing), gitarist Bram Stadhouders (bekend van zijn werk met het Nederlands kamerkoor, Jim Black en Sidsel Endersen) en de jonge vocaliste Sanne Rambags (winnaar Conservatorium Talent Award 2017). Het debuutalbum uitgekomen op Challenge Records in Maart 2017 kreeg geweldige recensies. Uitgangspunt van de groep zijn improvisatie’s waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen. De universele taal in de muziek van het trio bracht de groep dit jaar al op grote festivals in Mali, Mexico, China , India en Nederland.
“Is het beluisteren van het album al een intense ervaring, het bijwonen van het concert is magisch.” (Jan Jasper Tamboer – Het Parool)

WEBSITE: https://joostlijbaart.com/groups/under-the-surface/

VIDEO – Bekijk hier ook de opname in de kerk van Holysloot: https://www.youtube.com/watch?v=D3rNjwnUKDE

[testimonials] [testimonial name="John Doe" company="My Company"]Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consec tetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora voluptas amets unser. [/testimonial] [testimonial name="Luke Beck" company="Theme Fusion"]Aliquam erat volutpat. Quisque at est id ligula facilisis laoreet eget pulvinar nibh. Suspendisse at ultrices dui. Curabitur ac felis arcu sadips ipsums fugiats nemis.[/testimonial] [/testimonials]