logo_kindek_klein

Kunst in de kerk

Met enige regelmaat vinden in het Witte Kerkje tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, lezingen, etc. plaats.
Het Witte Kerkje heeft een prachtige akoestiek, beschikt over een eigen orgel en piano en biedt ruimte aan max. 60 bezoekers.
Iedere keer weer laten inspirerende en verrassende mensen hun ‘kunsten’ zien en/of horen.

Door u in te schrijven voor de Nieuwsbrief (zie formulier op deze pagina) wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de aanstaande evenementen.

Agenda

THEATER

Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy
& KAFKA Double Bill

24 & 25 november – 20.30

Twee intieme concerten op één avond in het prachtige, pittoreske witte kerkje van Holysloot!

Maarten Heijmans trio – Ramses
Maarten Heijmans scoorde hoge ogen met zijn vertolking van de titelrol in de dramaserie Ramses. Het leverde hem in 2015 een Gouden Kalf én een Emmy Award op!
Heijmans kon het repertoire van Ramses Shaffy daarna moeilijk loslaten en zo besloot hij voor de tiende sterfdag van Shaffy een aantal prachtige nummers van nieuwe arrangementen te voorzien. Samen met de getalenteerde enthousiaste muzikanten Frank en Dafne brengt hij de liedjes nu – in het jaar waarin we zijn 90e verjaardag vieren- eindelijk live ten gehore.

Kafka
Kafka is het duo van Dafne Holtland en Frank van Kasteren, bekend van hun Radio 1 hits Blueprint en Goldfish.
Zij: een hemelsblauwe stem. Zo ‘up’ als het maar kan. Licht, lyrisch, rond en harmonisch, en toch brutaal als rock en roll. En hij dan? Frank van Kasteren. Alternatieve liedjesschrijver. Een ambachtsman op welk instrument dan ook, ongepolijst maar vakkundig, en met het perfectionisme van een componist. Breng die twee werelden bij elkaar en je krijgt KAFKA. Het muzikale hand-in-hand lopen van twee mensen die precies hebben wat de ander niet heeft. Hoe klinkt dat? Vrolijk én bedachtzaam. Soms bombastisch melodieus, dan weer gelaagd, zacht en bescheiden. Kafkaësk spannend, gevolgd door de harmonische conclusies waar je op hoopt. Met een lome rauwe ondertoon – ritmisch, gravend en opzwepend.

Voor meer informatie, zie:
wearekafka.com
maartenheijmans.nl

Tickets: €25
Je kunt nu je tickets bestellen. Er zijn er nog een paar voor vrijdag 24 oktober, en voor zaterdag 25 oktober gaan nu in de verkoop. Bestellen via deze link.

Tentoonstellingen

Kunstwerk Saskia Mees

Saskia Mees
14 oktober – 5 november

Van 14 oktober tot 5 november is er in Het Witte Kerkje een tentoonstelling van het werk van onze dorpsgenote Mees. Zij bewerkt en verwerkt beschreven papier, zoals brieven en dagboeken, en met gemengde materialen maakt zij kunstwerken.
‘Mijn werk bestaat uit geërfde en gevonden brieven en dagboeken, van zowel overleden familieleden als ook totaal onbekenden. Ik besloot het geschreven materiaal niet te bewaren of ritueel te verbranden maar ze in metamorfose te brengen door het papier in de blender te gooien, te versnipperen, de knippen, te scheuren, te koken en met elkaar te vermengen. Ik gebruik vaker oud metaal ( lood, zink, zilver- koper – en ijzerdraad) kant, steen  of gips als materiaal waar het papier mee in dialoog gaat. Ook gebruik ik zelf geschept papier, gemaakt van kozo, een van de belangrijke Japanse struiken waarvan de bast van de takken d.m.v. een afbreekproces papier wordt gemaakt.
In 2015 werkte ik een maand in een papierfabriekje in Japan om deze washi-techniek te leren kennen. ‘
Saskia Mees, Holysloot

HolyNote concerten

Sinds jaren biedt het Witte Kerkje in Holysloot (Amsterdam Noord) een serie concerten met bijzondere optredens van upcoming- en artiesten met faam. Op zondagmiddagen (check de agenda) spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging. De organisatie ligt in handden van de Stichting Waterland Projecten

Kijk voor het programma op  HolyNote concerten

NIEUWSBRIEF ‘Zin in Holysloot’

Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief.
U wordt twee maandelijks op de hoogte gehouden van de activiteiten in en om het Witte Kerkje.