Kunst in de kerk
Met enige regelmaat vinden in het Witte Kerkje tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, lezingen, etc. plaats.
Het Witte Kerkje heeft een prachtige akoestiek, beschikt over een eigen orgel en piano en biedt ruimte aan max. 60 bezoekers.
Iedere keer weer laten inspirerende en verrassende mensen hun ‘kunsten’ zien en/of horen.
Door u in te schrijven voor de Nieuwsbrief (zie formulier op deze pagina) wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de aanstaande evenementen.
Agenda
THEATER
De Zomer In MIJ
16 september – 20.30
De Zomer In Mij is muziektheater dat wil confronteren, bevragen en ontregelen. De voorstelling is een modern sprookje dat vertelt over eenzaamheid, immigratie, verschillende botsende culturen en vervreemding. De mens heeft het universele verlangen ergens bij te horen. Maar waarom is dat niet zo makkelijk en zijn veel mensen zo eenzaam?
De Argentijns-Nederlandse actrice Paula Lima heeft een zinnenprikkelende muzikale theatervoorstelling gemaakt samen met muzikanten Guillermo Celano en Iman Spaargaren. Tekst is van Fabian Diaz (prijswinnende tekstschrijver en regisseur uit Argentinië). Abdel Daoudi (Regisseur bij Toneelschuur Producties & Toneelgroep Oostpool) is de regisseur. Er is financiële ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting NORMA, Prins Bernhard Cultuurfonds en Kattendijke Drucker Stichting.
Paula, de hoofdpersoon van ‘De zomer in mij’, woont bijna 12.000 kilometer van haar geboorteplaats. Soms wordt die afstand overbrugd met een simpel telefoontje naar haar moeder. Soms is die afstand letterlijk een zee die niet kan worden overgestoken.
Dit werk is een poëtische poging om het ongrijpbare te benoemen van wat het is om buitenlander te zijn. ‘De Zomer In Mij’ vertelt de bijzondere ervaring over afstand en eenzaamheid, zonder het ‘buitenlander zijn’ te reduceren tot een vast gegeven. We zijn immers allemaal buitenlanders in iets; het ligt aan je positie en vanuit welk perspectief je naar iets kijkt. Paula zal, als iemand die iets persoonlijks deelt, ons vertellen: “Als je een plaats verlaat, blijft een deel van jou daar achter. Je gaat dan op twee plekken wonen, in twee landen, in twee tegengestelde seizoenen. Iets in jou is verdeeld. Het is alsof je een geest hebt achtergelaten; iets dat vastgebonden is gebleven op de plek die je hebt achtergelaten. Of: alsof jij de geest bent op de plek waar jij nu woont”.
De tickets voor deze voorstelling zijn nu beschikbaar. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus bestel ze snel.
HolyNote concerten
Sinds jaren biedt het Witte Kerkje in Holysloot (Amsterdam Noord) een serie concerten met bijzondere optredens van upcoming- en artiesten met faam. Op zondagmiddagen (check de agenda) spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging. De organisatie ligt in handden van de Stichting Waterland Projecten
Kijk voor het programma op HolyNote concerten
Tentoonstellingen

Saskia Mees
14 oktober – 5 november
Van 14 oktober tot 5 november is er in Het Witte Kerkje een tentoonstelling van het werk van onze dorpsgenote Mees. Zij bewerkt en verwerkt beschreven papier, zoals brieven en dagboeken, en met gemengde materialen maakt zij kunstwerken.
‘Mijn werk bestaat uit geërfde en gevonden brieven en dagboeken, van zowel overleden familieleden als ook totaal onbekenden. Ik besloot het geschreven materiaal niet te bewaren of ritueel te verbranden maar ze in metamorfose te brengen door het papier in de blender te gooien, te versnipperen, de knippen, te scheuren, te koken en met elkaar te vermengen. Ik gebruik vaker oud metaal ( lood, zink, zilver- koper – en ijzerdraad) kant, steen of gips als materiaal waar het papier mee in dialoog gaat. Ook gebruik ik zelf geschept papier, gemaakt van kozo, een van de belangrijke Japanse struiken waarvan de bast van de takken d.m.v. een afbreekproces papier wordt gemaakt.
In 2015 werkte ik een maand in een papierfabriekje in Japan om deze washi-techniek te leren kennen. ‘
Saskia Mees, Holysloot