logo_kindek_klein

Kunst in de kerk

Met enige regelmaat vinden in het Witte Kerkje tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, lezingen, etc. plaats.
Het Witte Kerkje heeft een prachtige akoestiek, beschikt over een eigen orgel en piano en biedt ruimte aan max. 60 bezoekers.
Iedere keer weer laten inspirerende en verrassende mensen hun ‘kunsten’ zien en/of horen.

Door u in te schrijven voor de Nieuwsbrief (zie formulier op deze pagina) wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de aanstaande evenementen.

Agenda

Voordrachten & Dialogen

Zie de mens’ – in 3 dialogen
door Aus Greidanus 19 febr. – 23 apr – 11 jun

Op drie zondagmiddagen zal Aus Greidanus – acteur /regisseur en inwoner van Holysloot –  in het Witte Kerkje van Holysloot vanuit verschillende invalshoeken ‘De Mens’ in al zijn glorie en gebrekkigheid bespreken.

De mens die zich met vallen en opstaan probeert staande te houden en daar maar zo moeizaam in slaagt. Om te huilen en te lachen als je hem beziet. Zowel in de bijbel als in het theater is de mens door de eeuwen heen in de verhalen en toneelstukken gewogen en beoordeeld. Hem werd een spiegel voorgehouden met als doel ‘Ken Uzelf’ zoals al boven Griekse tempels stond. Welnu, naar dat ‘Ken Uzelf’ gaat Aus graag met u op zoek.

Met na afloop een goed glas. Wellicht om ondanks alles toch te toasten op De Mens.

KLIK HIER VOOR ALLE INFORMATIE

 

HolyNote concerten

Sinds jaren biedt het Witte Kerkje in Holysloot (Amsterdam Noord) een serie concerten met bijzondere optredens van upcoming- en artiesten met faam. Op zondagmiddagen (check de agenda) spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging. De organisatie ligt in handden van de Stichting Waterland Projecten

Kijk voor het programma op  HolyNote concerten

Tentoonstellingen

Cees Smit exposeert in oktober zijn drukwerk

De expositie is van 2 t/m 31 oktober 2021.

Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Ik woon in Amsterdam en werk in Holysloot.

Het landschap en de herinnering spelen in mijn werken een belangrijke rol. Landschappen activeren het geheugen maar leiden het ook vaak om de tuin: vormen landschappen de herinnering, of juist andersom?

Ik maak etsen, lino’s, materiaaldrukken, tekeningen en ik combineer deze technieken vaak. Ik maak bijna geen werk in oplage, de afdrukken verschillen steeds van elkaar. Ik vergroot regelmatig details die weer tot nieuwe beelden kunnen leiden. Oorspronkelijke beelden worden onherkenbaar; we zien alle landschappen, op alle plekken en van alle tijden.

De laatste jaren neemt mijn werk meer “abstracte” vormen aan, maar het landschappelijke element blijft steeds herkenbaar.

Veel ontwerpen, proefdrukken en drukresten komen terecht in zelf gebonden boeken; het werkproces wil ik graag laten zien.

Lees hier verder

Fototentoonstelling Dave Bouw

te zien tot eind september 2021

Dave Bouw woont in Schellingwoude en is verdienstelijk fotograaf van onder meer landschappen.

Kom kijken op zondagmiddagen naar de prachtige tentoonstelling.

Klik hier voor meer informatie

Geef u hier op voor de nieuwsbrief Kunst in de Kerk

Nieuwsbrief Kunst in de Kerk

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kunstindekerk@holysloot.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek voor meer informatie hierover onze webpagina over ons privacystatement (De link vindt u boven dit formulier). Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.