logo_kindek_klein

Kunst in de kerk

Met enige regelmaat vinden in het Witte Kerkje tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, lezingen, etc. plaats. Het Witte Kerkje heeft een prachtige akoestiek, beschikt over een eigen orgel en piano en biedt ruimte aan max. 75 bezoekers.
Iedere keer weer laten inspirerende en verrassende mensen hun ‘kunsten’ zien en/of horen.

Door u in te schrijven voor de Nieuwsbrief (zie formulier op deze pagina) wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de aanstaande evenementen.

Agenda:

In 2019 biedt het Witte Kerkje in Holysloot (Amsterdam Noord) een serie concerten met bijzondere optredens van upcoming- en artiesten met faam. Op zondagmiddagen (check de agenda) spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging.

Dit jaar staan onder andere Han Bennink en Guus Janssen, Erik Vloeimans en Juan Pablo Dobal, trio Kapok en het trio van Laura Polence geprogrammeerd.

Programma

Op Paaszondag 21 april spelen Guus Janssen (piano) en Han Bennink (percussie) in Het Witte Kerkje. Deze twee improvisatiemeesters het trappen nieuwe seizoen in het Witte Kerkje af En hoe! Razendsnelle swing, binnenstebuiten gekeerde boogiewoogie en adembenemende improvisatie duels. Deze heren zijn niet in een hokje te stoppen. Zij spelen een mix van klassieke muziek en jazzimprovisatie met de nodige humor.

Guus Janssen is zowel componist als uitvoerend musicus, die in zijn werk verschillende muzikale werelden bijeenbrengt: die van de klassieke muziek en van de jazzmuziek, van het componeren en van het improviseren. Janssen heeft een speciale voorliefde voor de (opzettelijke) blunder, de hapering, het doorbreken van het eerder ingezette stramien. Het resultaat is muziek die zichzelf voortdurend relativeert en nooit verzandt in zwaarwichtigheid. Dat is een goede combinatie met Han Bennink die wereldwijd geldt als het symbool van de ‘New Dutch Swing’, de mede door hem ontwikkelde mix van improvisatie met jazz en absurdistische humor, waarbij hij muziek maakt uit alles wat voorhanden is: een stoel, een pizzadoos, de planken van het podium, of een perfect gestemde snaredrum.

Deze improvisatie-meesters treden maar af en toe samen op.  Bijzonder is dat Janssen voor dit concert op het mooie orgel van het Witte Kerkje zal spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=SeNtDCIe4K0

Zondag 26 mei spelen Eric Vloeimans (trompettist) en Juan Pablo Dobal (pianist). Melancholische Zuid-Amerikaanse jazzklanken vullen dan het prachtige Witte Kerkje.

= UITVERKOCHT

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Vloeimans speelt over de hele wereld zowel pop, jazz als wereldmuziek , met kamermuziek ensembles, big bands en klassieke orkesten. Erics speelplezier ‘vloeit’ over en zijn muziek raakt de mens in het publiek. Door zijn brede bekendheid is het voor ons fantastisch dat hij in het Witte Kerkje wil komen spelen en daarmee de aandacht op dit podium kan vestigen.

Juan Pablo Dobal is een Argentijnse pianist. Vanaf zijn negende begon hij met piano spelen. In 1989 kwam hij naar Amsterdam om in het toenmalige kwartet Viento del Sur te spelen. Hij heeft met vele grote namen in de klassieke muziekwereld samengewerkt. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van het Karel Kraayenhof Tango Ensemble. Vloeimans en Dobal touren sinds 2018 met het programma Viento Zonda (Zonda wind)

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=0zvt_PHJEHo
https://www.facebook.com/ericvloei/

Witte Kerkje – Dorpsstraat 30 Holysloot, 1028 BE Amsterdam

Aanvang concerten 15.00 uur

Entree 15 euro per persoon.

Tickets voor de concerten zijn te koop via https://www.cangotickets.com/waterlandprojecten/  (exclusief 1,50 per bestelling, dus bij 2 kaarten slechts 0,75 per ticket)
Per concert zijn er 75 kaarten beschikbaar, vooraf online je kaarten kopen is aan te raden!

Volg ons op https://www.facebook.com/HolyslootKunstindeKerk/ voor het laatste nieuws en abonneer je op de nieuwsbrief voor de maandelijkse agenda mail

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam Noord.