logo_kindek_klein

Kunst in de kerk

Met enige regelmaat vinden in het Witte Kerkje tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, lezingen, etc. plaats. Het Witte Kerkje heeft een prachtige akoestiek, beschikt over een eigen orgel en piano en biedt ruimte aan max. 75 bezoekers.
Iedere keer weer laten inspirerende en verrassende mensen hun ‘kunsten’ zien en/of horen.

Door u in te schrijven voor de Nieuwsbrief (zie formulier op deze pagina) wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de aanstaande evenementen.

Agenda:

In 2019 biedt het Witte Kerkje in Holysloot (Amsterdam Noord) een serie concerten met bijzondere optredens van upcoming- en artiesten met faam. Op zondagmiddagen (check de agenda) spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging.

29 september Amsterdam Real Book fietstour in Waterland – met stichting DOEK

Wij zijn super enthousiast dat we met stichting DOEK de eerste fietstour van Holysloot Kunst in de Kerk kunnen organiseren!
Het Amsterdam Real Book is een project dat een brug slaat tussen de new up-and-coming en een oudere generatie van improviserende musici.  De Amsterdamse scene dankt haar  internationale faam en respect aan het experimentele karakter maar ook aan de diverse onderlinge samenwerkingsverbanden.

Voor deze zondag is een fietsroute uitgezet waarbij op verschillende plekken een kort concert wordt gegeven,  aan het eind kan er lekker worden gegeten bij Boergondineren.
De route begint om 14.30 bij `Aan Lager Wal’ een vrijplaats aan het begin van de Schellingwouderdijk (bij de Oranjewerf).
Het eerste optreden is van ZEA, de eclectische strange edge monotype band van Arnold de Boer met Oscar Jan Hoogland. Hoogland is pianist maar wordt ook gezien met oude synthesizers, een aangepast elektrisch klavichord, gitaar, draaitafel, of speelgoed.  Zea en Oscar  treden regelmatig op in Ghana, dit concert baseert zich op hun Ghanese set.

Na deze verfrissende start gaan we op weg naar Holysloot. Onderweg is er nog een verrassende act te verwachten dus wees alert. In het Witte Kerkje treedt om 16.15 uur de band All Ellington op met al haar blazers: Mo van der Does op altsax en klarinet, Natalio Sued op tenor sax, Giuseppe Doronzo op de bariton, Jimmy Sernesky op trompet en Joost Buis op trombone en Eric Boeren op cornet. Voor dit concert maken zij speciale arrangementen.

Rond 17.30 uur speelt het ICP orchestra met de Waterlandse Harmonie in de hooischuur van de familie Vendrig aan de Liergouw. Na hun spetterende concert in het BIMhuis in mei, is dit voorlopig de laatste kans om hen samen te zien optreden.

Aan het eind van de avond kan je nagenieten van de muziek met een heerlijk diner met  uitzicht over de weilanden.

Kaartjes fietstour 15 euro te koop via FB Holysloot Kunst in de Kerk , www.holysloot.nl, of direct op www.cangotickets.com/waterlandprojecten (koop gelijk kaartjes voor het tweegangen diner voor 16,50 van Boergondineren)

Locaties:`Aan Lager Wal’ Nieuwendammerdijk 540, Witte Kerkje Holysloot, Boergondineren Liergouw 78A

Witte Kerkje – Dorpsstraat 30 Holysloot, 1028 BE Amsterdam

Aanvang concerten 15.00 uur

Entree 15 euro per persoon.

Tickets voor de concerten zijn te koop via https://www.cangotickets.com/waterlandprojecten/  (exclusief 1,50 per bestelling, dus bij 2 kaarten slechts 0,75 per ticket)
Per concert zijn er 75 kaarten beschikbaar, vooraf online je kaarten kopen is aan te raden!

Volg ons op https://www.facebook.com/HolyslootKunstindeKerk/ voor het laatste nieuws en abonneer je op de nieuwsbrief voor de maandelijkse agenda mail

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam Noord.