Kunst in de kerk

logo_kindek_klein

Met enige regelmaat vinden in het Witte Kerkje tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, lezingen, e.t.c plaats.
Het Witte Kerkje heeft een prachtige akoestiek, beschikt over een eigen orgel en piano en biedt ruimte aan max. 75 bezoekers.
De Stichting Kunst in de Kerk weet iedere keer weer inspirerende en verrassende mensen uit te nodigen om hun ‘kunsten’ te laten zien en horen.

trailer Kunst in de Kerk door Koos Baaij.
Klik hier en bekijk de trailer van de Kunst in de kerk concerten (by Koos Baaij)

Door u in te schrijven voor de Nieuwsbrief (zie formulier op deze pagina) wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de aanstaande evenementen.

Agenda:

Concertserie 2017

In 2017 biedt het Witte Kerkje in Holysloot een serie van acht concerten met singer-songwriters en semi-akoestische optredens van upcoming- en artiesten met faam. Van Nederlandstalig (Peter Krako & Jan Tekstra), Nederlandse klassiekers in het Duits (Friedrich und Die Niederlande), Portugese fado (Fernando Lameirinhas), new folk (Daisy Chute, Snowapple) tot singer-songwriter (Gabbi Lieve).   
Bijna elke derde zondagmiddag van de maand van maart t/m november 2017, spelen ze in het intieme kerkje dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging.

Programmeurs Abel de Lange (radiomaker / muzikant / dj) en Irene Postma (Waterland Projecten) hebben een neus om talent te spotten. Eerder stonden gerenommeerde namen als Cato van Dijck (My Baby), Jeroen Zijlstra en Ernst Jansz al op het programma.

Het programma wordt gepresenteerd door muzikant/radiomaker Abel de Lange die ook bij ieder concert op zijn pick-up plaatjes vooraf en in de pauze draait. Per concert zijn er 75 kaarten beschikbaar, reserveren is aan te raden!

Programma

Zondag 26 maart – Jan Tekstra & Peter Krako

Jan Tekstra, singer/songwriter en componist voor o.a. Marco Borsato Jayh Jawson brengt samen met Peter Krako, één van de meest gevraagde sessie-gitaristen van Nederland, songs van artiesten waar ze mee gewerkt hebben en nieuw materiaal.
www.jantekstra.nl/

Zondag 21 mei – Friedrich und Die Niederlieder

Fraaie vertalingen in het Duits van Nederlandse klassiekers door violist/zanger Friedrich en muzikanten Rob Stoop, Peter Wassenaar, Louis Ter Burg en zangeres Mieke Stemerdink.
www.dieniederlieder.nl

Zondag 11 juni – Fernando Lameirinhas – Een fado voor mijn vader

Een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. In Een fado voor mijn vader vertelt en bezingt hij zijn familie- en muzikale geschiedenis.
www.lameirinhas.net

Zondag 16 juli Daisy Chute (UK) + guest

Multi-instrumentalist Daisy(gitaar, piano, ukelele, banjo) speelt eigen new folk songs.
www.daisychutemusic.wordpress.com/

+ Elizabeth Hunter (NYC)
Bassist/songwriter Elizabeth Hunter (NYC) wordt geroemd om haar “indie-pop goodness,” en “killer case of blue-eyed soul”
http://www.elizabethhuntermusic.com/

Zondag 10 september Gabbi Lieve & Vera van der Poel
Klik hier voor meer informatie

Contactgegevens:
Facebook Holysloot Kunst in de Kerk: https://www.facebook.com/HolyslootKunstindeKerk/

Witte Kerkje, Dorpsstraat , Holysloot, 1028 BE Amsterdam
Email: kunstindekerk @ holysloot.nl

Tijden:
Aanvang 15.00 uur
Afsluiting ca. 17.00 uur

Toegang 10 euro incl. koffie, thee en koekjes – kinderen tot 12 jaar gratis entree

Reserveren:
Plaatsen reserveren kan via de betreffende link in de evenementenagenda
U betaald aan de deur en wordt vriendelijk verzocht bijtijds aanwezig te zijn. Uw plaatsen worden 15 minuten voor aanvang vrijgegeven.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, AFK en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord