Het is bijna zover: 24 juni a.s. is de première van WIE WIND ZAAIT !

Het leek een droom, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren! Ziet u het al voor u? Een levensechte metalen kerk met een 21 meter hoge toren in het weiland bij Ransdorp? Dat is het groots opgezette decor, waarin een 40-koppig orkest van blazers, slagwerkers, contrabas en toetsen samen met het koor, solisten en acteurs de Waterlandse Vloed – watersnoodramp – uit 1916 tot leven brengen.

Maandenlang is er gerepeteerd door het orkest, de solisten, het koor. Dankzij de inzet en passie van meer dan 100 getalenteerde amateurs uit Waterland e.o. en de bezielde leiding van regisseur Pieter Stellingwerf, koordirigent Benjamin Bakker en orkestdirigent Thomas Geerts is dit pure community art project van de grond gekomen. Met de inzet van beeld, muziek, theater en zang belooft WIE WIND ZAAIT een onvergetelijke belevenis te worden.

Laat je meeslepen door het hartverscheurende verhaal van Anna die de overstromingsramp nog als kind heeft meegemaakt. Daarbij sluiten weerbarstige weergoden ook op de avond zelf niet uit dat een overstroming nog elk moment mogelijk is… Dus laarzen meenemen!

Midden tussen de weilanden, bij de ondergaande zon! Mis deze spectaculaire openluchtvoorstelling niet. Op de kerkbanken kunnen per avond zo’n 400 mensen het spektakel meemaken. Er zijn al veel kaarten verkocht, dus wees er snel bij. Er zijn slechts 9 voorstellingen.

Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.wiewindzaait.nl en bij Marianne Vrolijk van de Centrale Dorpenraad, m.vrolijk@centraledorpenraad.nl of 020-4904 437.

Vanaf 24 juni t/m 10 juli ieder weekeinde om 20.30 in Ransdorp

Regisseur Pieter Stellingwerf | Theaterorganisatie Buog

Theatervormgever Kees Botman | Theaterorganisatie Buog

Produktie Irene Postma | Stichting Waterland Projecten Componist en Dirigent Thomas Geerts

Scenario en songteksten – Arno Smit

Kostuumontwerp – Aafje Horst

Muziek – De Waterlandse Harmonie