Foto Rachel Corner

Zaterdag 14 April 2018 – Wijkgebouw Holysloot

‘Duivenstront’ is een kleine 30 minuten durende productie van Harriët Stroet. Een fabel geïnspireerd op een drietal personages uit een aflevering van ‘Meester Visser doet uitspraak’ over eenzaamheid gehuld in een jas van onverdraagzaamheid. De voorstelling begint om 17.00 uur en om 20.00 uur in het Wijkgebouw van Holysloot.

Harriët Stroet wil met haar spel een brug slaan tussen tekst toneel en poppentheater in een stijl die de poëzie niet schuwt, de absurditeit omarmt en de verbeelding openbreekt.

Servaes Nelissen tekent voor de regie.

In een Nederlandse Vinex-wijk wonen drie totaal eenzame vrouwen. Drie buurvrouwen, elk wanhopig op zoek naar contact, maar niet in staat om een normaal praatje te beginnen, houden elkaar nauwlettend in de gaten. Lukt het de nieuwe bewoonster om te voorkomen dat hun eenzaamheid uitmondt in een regelrechte burenoorlog?

“Weet je, ik heb een hele hoop mensenkennis

en mijn eerste indruk van de buurvrouw was….l

die moet je in de gaten houden.

Ik heb dat heel gauw door,

dat uiterlijk sprak mij niet aan.”

De ruzie begint omdat mevrouw Oosterbuur vogels in haar tuin voert. De twee aangrenzende buurvrouwen hebben, naar eigen zeggen, enorme overlast van alle stront van die vogels.

Als nieuwe bewoonster van Holysloot zal Harriët deze theatervoorstelling twee keer try- outen in het Wijkgebouw van Holysloot ( tegenover ’t Witte kerkje). Wees welkom!

Foto Rachel Corner

Zaterdag:     14 April 2018

Aanvang:     17.00 uur én  20.00 uur

Plaats van handeling: Wijkgebouw – Holysloot

Entree:           7,- euro

Kaarten:       Verkoop aan de deur óf reserveren via harrietstroet@planet.nl