13 jan. 18.30 uur Herdenking Waterlandse Vloed 1916

Herdenking Waterlandse Vloed in 1916

Woensdag 13 januari 18:30 – 20:00 Witte Kerkje

Lopend Vuur in 9 locaties van 19:00 uur tot 20:00 uur.

De spectaculaire herdenking en start van Waterlandse Vloed met een “lopend” vuur. Met lichtkogels wordt de dijk, als verbindend lint dwars door Noord, in de lucht aangegeven. De klokken luiden bij 8 kerken op de oude dijk. Op alle locaties is een avondprogramma met muziek, sprekers, vuren en een ‘bakkie troost’. De entree is gratis.

Programma Holysloot

18:30 uur        bent u welkom om een kopje erwtensoep te eten gemaakt door het Schoolhuis en muziek te luisteren uit 1916. In de Witte Kerk is de expositie van Rachel Corner, Imke Wichers, Koos Baaij en Johan Vonk te zien. Rachel heeft haar naaste buren gefotografeerd met hun waardevolste bezit, de ‘koeien’ van nu. Imke toont haar handgevormde koeien van porselein. Koos en Johan verrassen u met een videobeleving van de overstroming. Voor de kinderen is er koe(k)happen.

19:00 uur        wordt het eerste vuur afgestoken in Holysloot, waarna het, als het ware, wordt doorgegeven aan de andere locaties. Hier zal Willy van Wetter vertellen hoe de overstroming beleefd werd door de buurtbewoners in 1916.

19.50 uur        als het laatste vuur brandt, luiden de klokken bij de acht kerken op de oude Zuiderzeedijk in Noord en bij vijftien kerken in de regio Laag Holland.

20:00 uur        precies wordt met tien lichtkogels de dijk, als verbindend lint dwars door Noord, in de lucht aangegeven.

De expositie ‘Koeien in de Kerk’ van Rachel Corner, Imke Wichers en Johan Vonk is in de Witte Kerk ook nog op 16 januari van 13:00 uur tot 17:00 uur te zien.waterlandsevloedlogo

Zondag 17 jan. is er om 15:00 uur het concert Grote Verhalen met Helen Botman en Peter van Vleuten en aansluitend van 16:30 tot 18:00 uur de nieuwjaarsreceptie van Holysloot. www.waterlandsevloed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.