Gevonden voorwerpen

Soms vind je zomaar een stuk scherf of een oud pijpenkopje. Wellicht vraag je je dan af hoe oud het is en waar het vandaan komt? Op zaterdag 21 april kun je daar antwoord op krijgen tijdens de interessante presentatie over archeologie.

De Historische werkgroep van de Centrale Dorpenraad organiseert op deze dag van 15.00 tot 17.00 uur een presentatie over archeologie in de Dorpskerk van Durgerdam.

Als spreker is Piet Korstman uit Marken aangetrokken. Hij heeft in zijn jonge jaren in Landelijk Noord gewoond en kan veel vertellen over de vele bodemvondsten die hij door de jaren heen heeft gedaan. Uiteraard kunnen we verschillende vondsten bekijken.

Iedereen die geïnteresseerd is wordt van harte uitgenodigd in de Dorpskerk Durgerdam, Durgerdammerdijk 76 in Durgerdam.

Parkeren kan bij v.v. DRC maar het is nog beter als u op de fiets komt!

De entree is gratis maar een bijdrage wordt gewaardeerd.

Kijk voor meer informatie ook op www.centraledorpenraad.nl/archeologie-in-landelijk-noord of neem contact op met de Centrale Dorpenraad via, tel: 020-4904437 of email: info@centraledorpenraad.nl

 

Bij de foto: Er worden nog steeds geregeld (delen van) oude potten en kruiken gevonden!

Voor de redactie:

De presentatie wordt georganiseerd door de Werkgroep Historie van de Centrale Dorpenraad. Zij hebben eerder boeken samengesteld over de Tweede Wereldoorlog, de Watersnood van 1916 en een bundeling van korte verhalen over Landelijk Amsterdam-Noord. In 2018 is er archeologie als thema gekozen.

Meer informatie via:

Centrale Dorpenraad, Marianne Vrolijk

Dorpsweg 35

1028 BK  Ransdorp

020-4904437

info@centraledorpenraad.nl