Geschiedenis van Holysloot : we zoeken informatie!

Geschiedenis van Holysloot : we zoeken informatie!

Wie wonen er in Holysloot?

Wie woonden er in Holysloot?  In welke huizen woonden ze?  Van wie waren die huizen?  Van wie was het land?

Hoe verdienden ze hun geld? Wat deden ze in hun vrije tijd? Hadden ze die? Waar gingen hun kinderen naar school? Waar gingen ze ter kerke?

Antwoorden op deze vragen proberen we te vinden. We zoeken in archieven, bestuderen landkaarten, voeren gesprekken met bewoners. Met al deze informatie gaan we misschien een boek maken : “Holyboek”, een website bouwen : “Holyweb”.

We zoeken verder, naar krantenknipsels, dagboeken, brieven, foto’s , herinneringen. Wilt u helpen? Heeft u materiaal, kent u verhalen over ons dorp, neem  contact op via holyboek@holysloot.nl of spreek een van onderstaande bouwers aan.

Doe mee, zeg het voort!

Eisse Kalk – Initiatiefnemer

Nel John-Fockens – Initiatiefnemer

Wendelien Halbertsma – Redactie

Willy van Wetter – Redactie

Peter Hans Mastboom – Redactie & ICT

3 thoughts on “Geschiedenis van Holysloot : we zoeken informatie!

 1. Beste mensen,

  vergeet ook het stadsarchief niet. Daar is veel te vinden en zoals ik al eerder tegen een van jullie heb gezegd, ik kan ermee helpen (maar heb ook nog een verhuizing en even afstuderen voor begin juli). Ook voor andere zaken speur ik veel voor mijn websites, dus ik heb tips.

 2. In mijn vrije tijd onderzoek ik mijn familiegeschiedenis en daarbij stuitte ik op ene Klaas/Claes Kin. Hij was schipper en woonde rond 1700 in Holysloot. Ik vond reisverslagen van 2 van zijn reizen tussen Suriname en Amsterdam. Wellicht zit hier een verhaal in voor uw boek.

  Als u interesse heeft, duik ik mijn archief in om documenten te verzamelen.

  1. Beste Jean-Pierre,

   dank voor je bericht en aanbod.
   We stellen het zeer op prijs wanneer je hier nog materiaal over kunt vinden en dit wilt delen.
   Ons e-mailadres is holyboek @holysloot.nl
   Bij voorbaat dank!
   Vr gr, redactie Holyboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.