Concert 19 november – Snowapple – Holysloot

Datum/Tijd
Date(s) - 19/11/2017
15:00 - 17:00

Locatie
Witte Kerkje - Holysloot

Categorieën


Zondag 19 november 2017 – Witte Kerkje Holysloot

Snowapple

Elke maand zijn op zondagmiddag semi-akoestische optredens van upcoming- en artiesten met faam in het intieme Witte Kerkje Holysloot dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging. Zondag 19 november is de laatste editie uit de reeks, dan treedt Snowapple op. Drie zangeressen uit Amsterdam spelen zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën met een bijzondere sound, een mix van pop, folk, opera en wereldse invloeden.

Het programma wordt gepresenteerd door muzikant Abel de Lange die bij ieder concert ook op zijn vintage pick-up plaatjes vooraf en in de pauze draait.

Snowapple

De harde kern van Snowapple wordt gevormd door drie zangeressen/muzikanten met allen een zeer diverse muzikale achtergrond. De roots van Una (zang en mandoline) liggen in de jazz, Laurien (zang en gitaar) maakte carrière in opera en de muzikale achtergrond van Laura (zang en piano) is folk. Ondersteund door de band zorgen de zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën voor een bijzondere sound, die zij zelf beschrijven als een mix van pop/folk/opera.
De zangeressen speelden in Nederland onder meer op Oerol, in Paradiso en in de Heineken Music Hall (aftershow Jack Johnson en John Mayer), ze tourden door Europa, langs de oost- en westkust van de Verenigde Staten, door Engeland (o.a. als voorprogramma van The Handsome Family) en door Japan. In Mexico speelden ze meermaals op grote festivals voor 10.000 bezoekers. Voor de live shows werkt Snowapple samen met opkomend mode-talent Mo Benchellal, die speciaal voor hun optredens extravagante kostuums ontwerpt.

Snowapple heeft eerder twee studioalbums uitgebracht die verschenen in Europa (V2 Benelux, Rough Trade), Groot-Brittannië (Debt Records) en de Verenigde Staten (ZIP Records). In januari 2017 verscheen het nieuwe album TRACKS.

Zie hier de website van snowapple.nl

YOUTUBE VIDEO

 

Zondag 19 november 2017

Locatie: Witte Kerkje, Dorpsstraat 30 Holysloot, 1028 BE Amsterdam

Aanvang: 15.00 uur

Toegang: 10 euro incl. koffie, thee en koekjes (kinderen tot 12 jaar gratis entree)

(maximaal 75 kaarten beschikbaar dus reserveren is aan te raden!)

Volg ons op Facebook: Holysloot Kunst in de Kerk

 

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.