Concert 15 oktober – In Limbo – Holysloot

Datum/Tijd
Date(s) - 15/10/2017
15:00 - 17:00

Locatie
Witte Kerkje - Holysloot

Categorieën


Zondag 15 oktober 2017 – Witte Kerkje Holysloot

In Limbo

Elke maand zijn op zondagmiddag semi-akoestische optredens van upcoming- en artiesten met faam in het intieme Witte Kerkje Holysloot dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging. Op zondag 15 oktober treedt In Limbo op, een trio (viool, piano en zang) dat theatrale pop in de stijl van Rufus Wainwright, Radiohead en The Soft Machine brengt.

Het programma wordt gepresenteerd door muzikant Abel de Lange die bij ieder concert ook op zijn vintage pick-up plaatjes vooraf en in de pauze draait.

In Limbo

Zanger JanWillem Marchal groeide op in een klein Veluws dorpje en was bezeten van zingen. Dagelijks trainde hij, al fietsend zijn stem om uiteindelijk in echte popband furore te maken met experiment muziek geïnspireerd op Einsturzende Neubaten en TCMatic. Eenmaal in de grote stad beland ontwikkeld hij zich meer de songkant op en richt met een aantal muzikanten June’sHigh op. Twee CD’s zijn de oogst van deze ruim 20 jaar lange samenwerking. Als zanger vond hij steeds minder voldoening tussen het gitaargeweld. Een geschenk uit de hemel blijkt de gemeenschappelijke interesse in de muziek van Rufus Wainwright met Gerard en Heleen. Voorzichtig wordt er wat gerepeteerd en al gauw volgen er optredens. Samen met Frans Hagenaars (Studio SSE Noord, bekend van o.a. Excelsior Recordings bands) worden er een live-opnames gemaakt en toren ze uitgebreid door het land.
Pianist Gerard Bouwhuis begon pas met zijn 12e jaar met pianolessen in zijn geboortedorp Castricum.
Zijn favoriete popbands waren Pink Floyd, The Soft Machine en Frank Zappa maar hij was ook bezeten van de muziek van Stravinsky, Stockhausen en Louis Andriessen. Na zijn opleiding aan het Conservatorium in Den Haag volgde een lange concert-carrière als solist maar ook als speler in groepen als Hoketus, LOOS en de Ebony Band. Door toeval raakte hij met Jan Willem aan de praat over popmuziek en besloten vanaf dat moment wat nummers samen uit te zoeken. Om er een andere kleur en stem aan toe te voegen is ook Heleen Hulst op viool erbij gevraagd en vanaf dat moment ontstond een lang en interessant proces waarin ze zoeken naar de ideale manier om de nummers die ze spelen helemaal naar hun hand te zetten, een proces waar ze nog volop inzitten.

Jan Willem Marchal, zang
Heleen Hulst, viool
Gerard Bouwhuis, piano

https://www.facebook.com/In-Limbo-303077483467275/

 

YOUTUBE VIDEO

 

Zondag 15 oktober 2017

Locatie: Witte Kerkje, Dorpsstraat 30 Holysloot, 1028 BE Amsterdam

Aanvang: 15.00 uur

Toegang: 10 euro incl. koffie, thee en koekjes (kinderen tot 12 jaar gratis entree)

(maximaal 75 kaarten beschikbaar dus reserveren is aan te raden!)

Volg ons op Facebook: Holysloot Kunst in de Kerk

 

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *