Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Kapok is een van de meest opvallende jonge ensembles in de huidige Nederlandse muziekwereld. Het trio staat bekend om hun ritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live optredens. Kapok steelt naar hartenlust uit diverse muziekstijlen, waaronder jazz, rock, klassieke muziek, en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar die bij Kapok heel natuurlijk samengaat.

Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit, effecten en vibrafoon als geen enkele andere slagwerker, en Timon Koomen roept met zijn gitaren rijke klankwerelden op die je binnen no time meenemen op een muzikale reis.

De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof dat ervoor gemaakt is. Tel daarbij nog zijn cornet, synthesizers en effecten op, en uw beeld van wat mogelijk is op deze instrumenten zal moeten worden bijgesteld.

Kapok heeft opgetreden op belangrijke podia en festivals in binnen- en buitenland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition, en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok.

Morris Kliphuis woont op het moment in Berlijn en Kapok treedt niet regelmatig op in Nederland. Mis de gelegenheid om dit bijzondere trio in Holysloot te kunnen zien niet!
www.kapokmusic.com
www.facebook.com/kapokmusic

Kaartjes te koop direct op www.cangotickets.com/waterlandprojecten

credit foto: Anouk van Kalmthout